top of page

מנהיגות בצו 8

פינת הדילמות הניהוליות חוזרת!

מי חשב שהמלחמה והמצב הזה ימשכו זמן כה רב?!

 

במיוחד בימים מורכבים אלו, חשוב לזכור שיש המון אנשים במקום העבודה שלכם שרוצים שיהיה לכם טוב אבל לא תמיד יודעים איך לעשות זאת נכון. ואם אתם בעצמכם מנהלים, אתם במקום הנכון!

דווקא בימים אלו, חשוב לי להפיץ את הידע, המיומנויות והכלים לכמה שיותר אנשים ולכן אני משיקה מחדש את פינת הדילמות הניהוליות שלנו - גרסת המלחמה.
 

מאז ה-7.10 אני פוגשת מידי יום קבוצות של מנהלים/ות, חיילים בסדיר/מילואים ומנחה סדנאות מותאמות לצרכים של כל קבוצה וארגון. מתוך הסשנים הללו עלו לי הרבה מחשבות שאת חלקן תוכלו לקרוא בטורים להלן ובסרטונים מטה.

הענקת עוגיות וברכה ללוחמת שריון

אתחיל מהסוף: יהונתן גפן כתב בשירו:
"מבדידות האנשים הופכים קשים
מעטים יוצאים ממנה נשכרים".

בלית ברירה נחשפתי גם לנושא האובדנות בחודשים האחרונים במסגרת שירות המילואים שלי כמנחת עיבודי חוויות לחימה לצוותים היוצאים מסבבי לחימה.

מטוס ממריא ליד פנס רחוב

בעולמות הפסיכולוגיה הצבאית מדברים לא רק על היכולת להוביל את האנשים שלי לתוך מצבי קיצון ולגרום להם לתפקיד במיטבם תוך קבלת החלטות מהירה ונחושה.

אני רואה במנהיגות חירום את היכולת לראות לתוך עיניהם וליבם של האנשים שלי, להיות האדם שיכול להרים בחיוך אחד ולא בהכרח להפיל במילה.

חייל עם נשק וכרטיס עובד

רבות כתוב ומדובר על זכויות וחוקי עבודה לעובדים בזמן ואחרי מלחמה אבל מעט מידי מדובר על הקושי האישי, הצוותי והארגוני בחזרה לעבודה אחרי תקופה אינטנסיבית ומטלטלת פיזית ורגשית.

לכל אחד יש צרכים אחרים ולכל אחד דרכי התמודדות שונות. אין הדבר מעיד על רמת מחויבות או מסירות למקום העבודה וזו טעות לבחון בתקופת משבר את מחויבות העובדים.

מעגל חיבוקים

בלי מצגות מעוצבות, בלי סוואגים של הייטק, בישיבה במעגל מתחת לעץ בחוץ, מלב אל לב, יצאתי מסשן עיבוד חוויית לחימה עם עיניים לחות ולב מלא גאווה בצעירים האלו ששמים הכל בצד בשביל שאנחנו נוכל להמשיך לחיות.

confused woman
ניהול מיודע טראומה-
איך מנהלים צוותים בימים של משבר מתמשך?

הדרך שלי להתמודד על המצב היא לעסוק בנושא דרך מודעות וניסיון להרחיב את מעגל ההשפעה החיובית שלי על הסובבים אותי ולקידום הערכים המניעים אותי.


אני לא מטפלת, אני סוציולוגית ארגונית ומנחת קבוצות אבל קוראת הרבה חומרים טיפוליים בחודשים האחרונים, כי, מה לעשות, גם אני וגם האנשים שאני מנחה כבר 8 חודשים נמצאים במצב רגיש וכואב כיחידים, כקבוצות, כחברה...

הענקת עוגיות וברכה ללוחמת שריון

מאז שבעה באוקטובר שיווי המשקל האישי והמשפחתי, הלאומי וכן שיווי המשקל הציוותי, הניהולי והארגוני, הופר בפתאומיות. בשל כך, חשוב במיוחד שהחזרה לשגרה במציאות החדשה תהייה שקולה, מתוכננת ומותאמת לצרכים העכשוויים.
 

רוב החברות בונות בימים אלו את תוכניות העבודה ל2024 והנה כמה המלצות וכלים על איך לתכנן את היום שאחרי המלחמה מהיבטים של בניית הכוח והחוסן הצוותי.

מעגל שיח

פעם כשהייתי צעירה, כשאמרו לי מילואימניקים דמיינתי גברים מזדקנים:)


היום אני פוגשת צעירים וצעירות בשנות ה20 שלהם שבמקום ללמוד, לעבוד, למצוא זוגיות, הם עושים הכל, ממש הכל כדי להצליח במשימה שהוטלה עליהם. כשהם יוצאים להפוגה של כמה שבועות/חודשים בין סבבים הם מרגישים תלושים.

חייל מילואים במשרד

איך מקום העבודה יכול לסייע בתהליך החזרה לעבודה של אנשי המילואים בעת הזו?
 

לפניכם המדריך לארגונים המסביר כיצד להקל על אנשי המילואים את החזרה לעבודה, סקירת האתגרים והקשיים הצפויים והמלצות לצעדים מעשיים טרם החזרה, עם החזרה ולאחריה.

גם אתם רוצים להצליח להוביל ולהרים את האנשים סביבכם בימים המאתגרים האלו? 

גם אתם רוצים לשקם ולחזק את הצוותים שלכם לקראת שנת 2025? 

מוזמנים לפנות לפנות אלי ואתאים לכם סדנא בדיוק לצרכים שלכם, של הצוות ושל הארגון.

bottom of page